SI TË SILLEMI GJATË NJË TËRMETI NË SHKOLLË

Shpërndaje

Tërmetet nuk japin asnjë paralajmërim, madje edhe pas një tronditjeje të parë, nuk mund të dimë nëse do të ketë të tjerë apo në çfarë fuqie do të jenë.

Kjo e bën edhe më të rëndësishme dhe të domosdoshme njohjen e procedurave emergjente dhe planin e evakuimit.

Improvizimi është i rrezikshëm dhe paniku mund ta bëjë atë edhe më të vështirë.

Procedurat varen nga struktura e ndërtesës, karakteristikat e saj teknike, numri i kateve mbi tokë ose nëntokë dhe veçanërisht nga vendi ku jeni në kohën e lëkundjeve të tërmetit,

si dhe nga struktura e emergjencës që ka ndërtesa (për shembull nëse ka ose jo shkallë të jashtme vetë-mbështetëse të arratisjes nga zjarri).

Sidoqoftë, mund të përcaktohen disa udhëzime, të cilat megjithëse të përgjithshme mund të jenë të vlefshme për të shpëtuar veten dhe nxënësit përreth jush.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *